Lukijoilta

Turkuhallin ja politiikan piilotuet

TS/Riitta Salmi<br />Turku säästää, mutta tuetaanko säästörahoilla &quot;poliittisia piilojärjestöjä&quot; ja mm. Turkuhallia, ihmettelee kirjoittaja.
TS/Riitta Salmi
Turku säästää, mutta tuetaanko säästörahoilla "poliittisia piilojärjestöjä" ja mm. Turkuhallia, ihmettelee kirjoittaja.

Ekonomi Pentti Mutanen vetäisi herneen nenäänsä tulkitessaan väärin mielipidettäni. En esittänyt TPS:n tilien tarkastusta kirjoittaessani Turkuhallin epäselvyyksistä, vaan vaadin Turun kaupungin n. 88-prosenttisesti omistaman ko. yhtiön epäselvyyksien selvittämiseksi talouden tarkastusta ja tätä samaa tarkastuslautakunta on edellyttänyt yksimielisessä päätöksessään.

Olen Pentti Mutasen kanssa samaa mieltä, että Turun taloudesta valuu "poliittisille peitejärjestöille" huomattavan suuret summat rahaa vuosittain. Näiden rahojen käytöstä saajat joutuvat tekemään selvityksen jakajaorganisaatiolle ja tätä valvoo sisäinen tarkastus. Turun talous on siinä mallissa, ettei esim. kaupunginjohtaja Lahoniityn esitys hallintokunnille tulevista v. 2001 talousarviokorotuksista kata edes henkilökunnan vaatimia sopimusten mukaisia korotuksia kuin 60-70-prosenttisesti, huomioimatta muita tarvittavia määrärahoja.

Näin esim. terveys-, sosiaali- ja sivistyshallintokunnat joutuvat kuristamaan talouttaan, jotta voivat kattaa henkilöstökulut. Rumasti sanottuna voidaan sanoa, että esim. terveyspuolen hallintokunta joutuu pitämään "kirran" toiminnan huomattavasti vajaana, näillä säästörahoilla tuetaan "poliittisia piilojärjestöjä" ja mikä pahinta, yksityistä yhtiöitettyä Turkuhallia ja sen kautta yksityisiä liikeyrityksiä, niiden joukossa myös TPS.

Lopuksi Pentti Mutanen väitti minun repäisseen paitani, ottaessani kantaa Turkuhallin salamyhkäiseen taloudenhoitoon ja vaatiessani tarkastuksia. Jos tällaisista asioista repisi paitansa Turun kaupungin taloudenhoidossa, niin Turun kaupungin paitakauppiailta olisivat paitahyllyt olleet tyhjiä jo pidemmän aikaa.
Väinö Salminen
Tarkastuslautakunnan jäsen