Lukijoilta

Kolme suurinta syntiämme

Tästä on jo useita vuosia kun Hermuskan haastateltavana oli tunnettu psykiatrimme Kalle Achté. He keskustelivat masennuksesta ja synneistä. Hermuska kysyi: "Mitkä ovat suurimpia syntejämme?" Achté luetteli kolme: "Kateus, kovuus ja ahneus".

Minä syyllistyn ehkä tuohon ensimmäiseen. Olen nimittäin "kadehtinut" kansanedustajien "kohtuullista", noin 30 prosentin palkankorotusta. Uosukainen sai noin 120 prosenttia. Lisäksi heille tulee verotonta matka- ja kulukorvauksia. Vaikka toisaalta kyllä sanotaan että kateus ja oikeudenmukaisuus on kaksi eri asiaa.

Ja olkaamme eläkeläiset tyytyväisiä, luvattiinhan meillekin joskus tulevana vuonna 50 mk kuukaudessa "oloneuvoslisää". Saa nähdä sitten mitä siitä verojen jälkeen jää kukkaroon.

Mutta noihin synteihin palatakseni. Lisäisin vielä yhden: 8. käsky: Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi! Se on, valehtele. Minä omakohtaisesti ainakin tästä eniten loukkaannun, masennun ja hermostun. Johtuneeko se siitä, että on muita syntejä jo liikaa? Mene ja tiedä!
Tarmo Laine