Lukijoilta

Pelkkiä rupisammakoita

Harvapa kaiketi lähtee ostamaan rupisammakoita, tokkopa edes niitä pyydystämään.

Rupisammakoita sai eräästä marketista viime viikolla uusien perunoiden muodossa. Perunalaatikko oli suuri ja perunat multaisia, niin kuin sateisena kesänä olettaa saattaakin. Se ei sinänsä mitään. Ne olivat pienehkön sammakon kokoisia ja kun niistä pesi ylimääräisen mullan pois, paljastui se sammakko. Ei yksin että ne muistuttivat sammakkoa, mutta myös siksi, että ne olivat yhtä rupisia.

Nyt joutuukin kysymään, mitä kauppa yleensä voi ottaa myytäväksi? Tänä päivänä tavarantoimittaja tuo itse markettiin kuljetuskontin, sillä kauppa ei juurikaan enää itse siirtele, ainakaan marketit, myymiään tavaroita. Näyttää siltä, että ei myöskään tarkasta, mitä sinne tuodaan myytäväksi. Ainakaan tässä tapauksessa ei ollut tarkastanut. Meillä toitotetaan, kuinka tuotamme puhdasta ja laadukasta ruokaa, mutta se ei näytä ulottuvan uusiin perunoihin. Viikkoa aikaisemmin oli yhdellä torilla italialaisia perunoita eikä niissä kyllä ollut ruven rupea.

Nyt kuluttajien, joiden suojelun eteen tehdään niinkin paljon työtä, pitäisi olla valppaana ja todella jättää "sammakkoperunat" kaupan kuljetuslaatikkoon. Joku raja pitää olla, mitä voidaan myydä kuluttajille ja mitä ei.
Plussakortilla sammakoita