Lukijoilta

Vuokravakuudesta

Onhan toki ymmärrettävää, että vuokranantajan on saatava jotain takuuta vuokraamastaan asunnosta. Sitten on toinen asia onko maksukykyisiä vuokraajia, se on todella monelle kova pala, ainakin perheellisille.

Minulla on todella raskaita kokemuksia tyttäreni perheestä. Kun perhe kasvoi, niin täytyi myös saada isommat tilat. Siinäpä ongelma, tuntui joskus, että on seinä vastassa. Niinpä löimme viisaat päät yhteen ja pohdimme asioita ja tulimme päätökseen: miksikäs ei voisi samalla vuokrarahalla maksaa omaa kotia?

Niinpä sitten tuloksena olikin oma koti kaupungin ulkopuolelta maaseudulta, oli vielä niin hyvä tuuri, että saivat aivan ihanan omakotitalon kaikkine mukavuuksineen: lämmittävä takka, uunit, hellat sun muut ja sähkökin on puoli-ilmaista (yösähkö). Eikä tarvitse keväisin pelätä veden sameutta eikä hajua, on aina puhdas kirkas porakaivovesi, joka riittää vaikka kuinka suureen käyttöön. Sitten on vielä tärkeä asia lapsille, iso tilava piha, jossa leikkiä.

Nyt todellakin he ovat ensimmäistä kertaa onnellisia elämässään, ainoa katumuksenaihe on, ettei tätä tehty jo aikaisemmin. Mutta ovathan he jo kolme vuotta asuneet ja se on jo ollut aikamoinen säästö.

Niinpä voimme hyvällä omallatunnolla sanoa toisillekin saman kohtalon alaisille, että täytyy vain uskaltaa, ei mitään saa ellei yritä. Katsotaanpa vain eteenpäin, kyllä kaikki onnistuu.
Oma tupa oma lupa