Lukijoilta

Vesibussiliikennöinti
on kallista

Ajatus tiheästä vesibussiverkostosta (TS 26.7.) on ihan kiva, mutta kuka kaiken maksaa? Kirjoittajan mainitsemat vanhat vesibussilinjat kaatuivat aikoinaan matkustajien puutteeseen ja siihen, että aluskalusto vanheni bisneskelvottomaksi. "Pienten ja nopeiden" matkustaja-alusten määräykset täyttävät laivat maksavat! Se on raakaa bisnestä, kukaan ei ole valmis sijoittamaan epävarmoihin ja kannattamattomiin ideoihin.

Miksi esimerkiksi Nötöhön pitäisi liikennöidä vesibussilla? Yhteysaluksella pääsee halutessaan saarelle. Kaupungin ulkoilualuettahan siellä ei enää ole, paikka on vuokrattu hyvä veli -veneseuralle. Maisaaressa, Pähkinäisissä ja Vepsässä toimivat enää kaupungin ulkoilualueet. Niihin tietysti pitää aina olla tavallisella asukkaalla mahdollisuus päästä halvalla. "Seurakuntien satama" Erikvallassa on partiolaisten koululaivojen kotisatama, jossa on ulkopuolisten oleskelu kielletty niin kuin missä tahansa yksityisessä venerannassa.

Sitä paitsi tekeväthän vaikkapa m/aux Iris ja Rosita matkoja saaristoon, eivät tosin siihen muinaiseen halpaan "vesibussihintaan", vaan bisneksen edellyttämillä hinnoilla.
Pieni veneilijä
ilman venettä