Lukijoilta

Eläköön Ruisrock
ikuisesti!

TS/Larissa Purssila<br />Turulla täytyy olla varaa Ruisrockin jatkamiseen nykyisellään - tappioista huolimatta, sanoo kirjoittaja.
TS/Larissa Purssila
Turulla täytyy olla varaa Ruisrockin jatkamiseen nykyisellään - tappioista huolimatta, sanoo kirjoittaja.

Turun ainoan kansainvälisen kulttuuritapahtuman, Ruisrockin, kimppuun on käyty monesti ja monin asein. Kauniina kesäiltana tapahtuma luo melua, jota on väitetty sietämättömäksi. Ympäristöön levitetty jäte on ollut usein aseena, samalla on tuotu saaren ainutlaatuisuus esiin arvona, joka olisi säästettävä tuleville polville. Näiden kaikkien happamien kannanottojen pohjimmainen tarkoitus on ollut tuon tapahtuman lopetus niin nopeasti kuin se vaan käy päinsä.

Aivan uuden aseen tähän taistoon toi Niko Aaltonen (TS 19.7.). Veronmaksajain hukkaan kulutetut markat, koska Ruisrock tuotti tappiota. Tämä vetoomus festivaalin kilpailuttamisesta on kokoomuksen politiikan mukainen. Näin säästettäisiin veromarkkoja, mutta kuka silloin maksaa tappion, jos sade karsii kävijämäärän? Yksityinen järjestäjäkö, vai vakuutus? Entä jos tappiollisia tulee useita perä perää? Mitä silloin tapahtuu Ruisrockille? Se kuolee kylätanhun tasolle.

On totta, että tämän vuoden Ruisrock tuotti kahden miljoonan tappion. Montako veromarkkaa Niko Aaltonen niistä maksoi ja mihin ne olisi voitu paremmin sijoittaa? Kaupunkimme hallituksen opintomatkoihin, kieliopintoihin koko valtuustolle, teatteriin, konsertteihin, vai mihin? Tappio on aina ikävä tulos, mutta kyllä Turulla täytyy olla varaa Ruisrockin ja myös DBTL:n jatkamiseen nykyisellään. Ovathan ne ainoat positiiviset tapahtumat Turusta, jotka ylittävät uutiskynnyksen laajalti.
Harry Lehtonen (68-vuotias fani)