Lukijoilta

Roskaajat kuriin

Aina aamuisin katsellessani töihin mennessäni linja-auton ikkunasta ulos, näkyy sama ankeus eli roskia katujen ja teiden varsilla mukaanlukien vielä rikotut pullot ym. Onko niin, että ihmisiä pitää aina sakottaa joka asiasta ennen kuin jotain positiivista tapahtuu?

Jos näin on, niin ehkä olisi syytä ottaa tässäkin asiassa rikesakko käyttöön. Annettaisiin kaupungeissa vaikka "lappuliisojen" valvontaan myös roskaajien sakottaminen. Seiniin maalaavia "grafiikkataiteilijoita" ilmeisesti jo rangaistaan, mikäli heidät saadaan kiinni. Vähän väliä saa lukea tuohtuneista kansalaisista, jotka valittavat koiran jätöksistä, mutta itse en henkilökohtaisesti koskaan ole vielä jalkakäytävillä astunut moiseen kasaan, sillä yleensäkin koirat ovat siistejä eläimiä, jotka vetävät kauas sivulle jalkakäytävältä asioilleen joten kyllä yleensä sitten vika on taluttajassa. Sitä paitsi koirien jätökset hajoavat luontoon, mutta paperit, muovit, rikkinäiset pullot ym. eivät. Itse olen yli 50-vuotias, enkä muista koskaan elämäni aikana vielä heittäneeni yhtään roskaa luontoon.

Ainut positiivinen seikka roskaamisesta on se, että näin työllistetään joka aamu harjan varteen katusiivoojia kaupungilla.
Yks roskaamaton