Lukijoilta

Kaikki suojukset
kuuluvat asiaan

Jari Nieminen toi mielipiteensä kypärän käytöstä (TS 17.7.). Hän totesi, että ottaa tietoisen riskin vammautua tai kuolla liikenteessä. Kysymys tässä tapauksessa ei ole yksilön vapaudesta. Mikäli esimerkiksi rullaluistimilla törmää pää edellä esteeseen, kuten yleensä käy, muuttuu kyseinen yksilö helposti "vihanneksen" kaltaiseksi. Koska veronmaksajana olen maksamassa tämän "vihannesmaan" ylläpidosta, arvostan suuresti yksilöitä, jotka suojavat päänsä asiankuuluvalla tavalla.

Jarille ilmeisesti esimerkiksi rullaluistelu on, kuten joillekin hieno auto, egon jatke. Koska hän ei pidä päätään niin tärkeänä, että suojaisi sitä, toivon, että hän on sentään suojannut tärkeimmän elimensä jääkiekkovarusteita myyvistä kaupoista saatavilla "egosuojilla".

Itselläni on suojauksena luistellessa koko komeus (polvi-, kyynär-, ja rannesuojat sekä kovamuovinen kypärä), sillä olen ehtinyt ajatella asioiden tärkeyksiä muutaman vuoden kauemmin kuin Jari. Jos joku kuvittelee olevansa niin taitava, että ei vammaudu, on aiheellista kertoa lentovahinkojen tarkastajan toteamus lentäjälle, joka sanoi olevansa taitava pakkolaskussa: "Hyvän ja taitavan ero on se, että taitava selviytyy niistä tilanteista, joihin hyvä ei koskaan joudu."
Pappaluistelija mallia -42