Lukijoilta

Ruisrock kilpailutettava

Ainoa järkevä tapa turvata perinteikkään Ruisrockin jatko on kilpailuttaa festivaalin järjestäminen ja ulkoistaa se Turun kaupungin hallitseman musiikkijuhlasäätiön alaisuudesta. Tämän vuoden yli kahden miljoonan tappiot yhdistettynä vanhaan kahden ja puolen miljoonan markan velkaan Turun kaupungille näyttää hyvin, mihin johtaa festivaali, jossa ilmeisesti luotetaan siihen, että vaikka tappiota tulee, niin laskut menevät lopuksi turkulaisille veronmaksajille.

Kaupunginhallituksen viime tammikuinen päätös, jossa rocktapahtuma annettiin edelleen kolmeksi vuodeksi Turun musiikkijuhlasäätiön järjestettäväksi, oli veronmaksajien kannalta huono. Tapahtuman järjestämisestä oli kiinnostunut ainakin Welldone Agency ja Promotion (TS 11.7.), jolla on laajaa kokemusta erilaisten konserttien ja festivaalien järjestelyistä. Herääkin kysymys, miksei tapahtumaa kilpailutettu ja näin estetty miljoonatappioiden mitä todennäköisin kaatuminen loppujen lopuksi Turun kaupungin maksettavaksi.

Turku ja lähiseutu tarjoaa kesällä runsaasti erilaisia tapahtumia vähän vanhemmalle väelle, mutta meille ikäryhmään 18-30-vuotiaat nuoret Ruisrock on yksi kesän harvoista kohokohdista.
Niko Aaltonen
Nuorisolautakunnan jäsen (kok)