Lukijoilta

Festivaalien päivä
vaihtui vasta klo 02

Vastauksena vihaisen festivaalivieraan Riina Vuoriston kirjoitukseen (TS 16.7.) Raumanmeren Juhannuksen järjestelyistä todettakoon, että tapahtuma on laadukas ja monipuolinen festivaali, jossa esiintyvät kolmen päivän aikana valtaosa Suomen kirkkaimmista rock-yhtyeistä.

Normaalin festivaalikäytännön mukaisesti ohjelmassa mainitut "päivät" to, pe ja la tarkoittavat ko. päivän ohjelmaa. Niinpä esimerkiksi perjantain ohjelma alkoi klo 14 ja päättyi noin klo 02.00 (la). Tästä syystä festivaalijärjestäjien "päivä" vaihtui vasta klo 02.00 seuraavana yönä. Syy päivän vaihtumiseen normaalia myöhempään johtuu siitä, että monet yrittävät muutoin päästä festivaalillemme kahtena iltana, vaikka ovat vain hankkineet yhdenillan lipun. Eli jos on hankkinut esimerkiksi lauantain ohjelmaan oikeuttavan lipun, niin emme tietenkään päästä seuraamaan jo perjantain ohjelmaa. Kyseinen "myöhäinen päivän vaihtuminen" on täysin vakiintunut käytäntö Suomen juhannus-festivaaleilla.

Lisäksi kirjoittaja kritisoi telttapaikkansa "huonosta" sijainnista. Valitettavasti telttapaikat täytetään saapumisjärjestyksessä, joten pahoittelemme, että kirjoittajaa aikaisemmin oli saapunut kymmeniä tuhansia tyytyväistä festivaalivieraita, jotka olivat täyttäneet kaikki lähimmät telttapaikat. Pahoittelemme, että arvoisa nimimerkki on loukannut mielensä tapahtuneen johdosta ja toivomme, että ensi vuonna säästyisimme vastaavilta väärinkäsityksiltä.
Riku Räsänen
Raumanmeren Juhannus 2000