Lukijoilta

Raumanmeren juhannus - suuri pettymys

Vuoden 1999 festivaaliin tyytyväisinä päätimme tänäkin vuonna suunnata Raumalle 15 hengen ystäväporukkamme voimin. Esitteen epäselvät merkinnät (2 pvä = pe-la ja 1 pvä = la-su sekä yksittäiset iltaliput) herättivät kuitenkin hämmennystä minussa ja poikaystävässäni, sillä olimme tulossa festivaaleille työni takia vasta perjantaina 23.6. puoliltaöin. Siispä kävin kahdessa eri ennakkomyyntipisteessä - sekä Turun Lippupalvelun palvelupisteessä että Turun Musiikkinurkassa - ja kysyin, voimmeko ostaa kaksi yhden päivän lippua (eli la-su), koska tulemme olemaan perillä klo 24 perjantaiyönä. Molemmissa paikoissa minulle kerrottiin järkeilleeni asian oikein, mutta neuvottiin ostamaan liput vasta portilta, sillä yhden päivän lippuja ei ennakkomyynnissä ollut.

Mutta kun vihdoin saavuimme uloimpien porttien lipunmyyntipisteelle, oli järkytys suuri. Henkilökunta ei suostunutkaan myymään meille yhden päivän lippuja. Raumalla vuorokausi vaihtuikin yllättäen vasta kello 2 yöllä. Tällaisesta faktan muutoksesta tulisi mielestäni ilmoittaa vähintään festivaalin esitteessä tai ainakin asia pitäisi olla ennakkomyyntipisteiden tiedossa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Toisin kävi. Minua ja poikaystävääni sakotettiin järjestäjien virheistä 160 mk/hlö, sillä jouduimme molemmat ostamaan klo 00.20 lauantaiaamuna 2 päivän eli perjantai-lauantailiput (= 360 mk/hlö) ja perjantain ohjelmatarjonta jäi luonnollisesti kaikilta osin näkemättä pystyttäessämme yöllä telttaa ystäviemme leiriin. Yhden päivän lippu, joita siis yritimme ostaa, olisi maksanut 200 mk/hlö.

Aivan kuin tässä ei olisi ollut tarpeeksi kestettävää, jouduimme pysäköimään automme n. 2 km:n päähän pääportista, koska alueella ei ollut enää tilaa. Myös ystävillämme oli ollut erinäisiä vastoinkäymisiä ja pettymyksiä järjestelyjen suhteen.

Kovin ovat järjestäjät tuntuneet haluavan pestä kätensä koko sopasta, sillä emme puhelimitse ole ketään onnistuneet tavoittamaan. Olen viettänyt kolme juhannusta Vaasan Rantarockissa, ja Raumalla koettu käytös onkin minulle täysin ennenkuulumatonta. Virheet ovat inhimillisiä myös festivaalijärjestäjille, etenkin, kun kyseessä on näinkin nuori (2 v.) festivaali. Kyse onkin siitä, osataanko virheet korjata asiallisesti ja ammattitaidolla.

Jään odottelemaan yhteydenottoa. Jollei festivaalin johdosta ketään muuta löydy olkoon tämä henkilö sitten vaikka itse pääpromoottori Riku Räsänen. Järjestysmiesten mukaan häntä ei kyllä minun asiani paljoa kiinnosta, mutta tämä seikka jäänee sitten nähtäväksi.
Riina Vuoristo
vihainen festivaalivieras