Lukijoilta

Elokuvissa musiikki pauhaa

Nykyaikaiset elokuvateatterit tarjoavat kävijöilleen filmien lisäksi usein paljon muutakin viihdykettä; voi syödä ja juoda, pelata jne. Tällaisia monipuolisia viihdekeskuksia onkin tervehdittävä ilolla, kunhan ne rakennetaan paikkoihin, joissa ne sopivat ympäristöönsä eivätkä ole ristiriidassa ennestään olemassaolevien rakennusten kanssa.

Kun katsojat ovat asettuneet viihtyisän katsomon pehmeille istuimille, joista kaikista on hyvä näkyvyys, luulisi elokuvanautinnon olevan maksimaalinen. Omaa keskittymistäni ja popcornin napsimistani tahtoo kuitenkin häiritä stereona pauhaava kova musiikki, joka vaatii joko korvatulpat tai korvien sormilla tukkimisen/aukomisen, kun välillä haluaisi puhettakin kuunnella. Vai olenkohan minä vanhemmiten tullut tarkkakuuloisemmaksi, niin että musiikki minusta kuulostaa kovalta?

Tosin nuoretkin ihmiset ovat minulle valittaneet tehostemusiikin suurta volyymia puheeseen verrattuna. Nykyäänhän on kiinnitetty huomiota melun vaikutukseen ihmisen kuuloon. Esimerkkinä vaikkapa rock-konsertit. Enemmänkin kannattaisi varmaan tehdä asian parantamiseksi, koska kuulovauriot ovat usein pysyviä.

Elokuvateattereissakin viihtyvyys varmaan paranisi, jos äänen voimakkuus alennettaisiin kohtuulliseksi jottei korvien tarvitsisi kärsiä.
Tinnitus