Lukijoilta

Niinistön rullissa
hiekkaa!

On myönteistä jopa yllättävää, että puolueemme puheenjohtaja Sauli Niinistö kolumnissaan (TS 12.7.) virittää humaanista arvokeskustelua yhteiskuntamme painotealueista.

On vain valitettavaa, että eliittisen trendikkäästi rullilla luisteleva valtiovarainministerimme herää tähän päivään 70-luvulle tyypillisellä vastakkainasettelulla.

Onko puolueemme johtava ajattelija kuullut vasta nyt Komteatterin kappaleen "Ensin tehdään sairaita ja sitten sairaala" ja muotouttanut ajatusrientonsa sen mukaisesti.

Oletettavasti valtiovarainministeriöön ei informaatio eri puolueiden lähes yhtenäisestä liikuntapoliittisesta linjasta ole kiirinyt. En jaksa uskoa, että ministeriö on kiinnostunut vain omista mietinnöistään.

Varsinais-Suomen kokoomuksen liikunnan merkityksen selonteko on antanut hyvän lähtökohdan valtakunnalliselle arvokeskustelulle eritasoisten liikuntasuoritteiden arvovarauksista .

Osin näiltä pohjilta on tänään liikuntalaissa luettavissa terveys-, kunto- ja kilpaurheilun keskinäinen tasa-arvoisuus.

Liikunnalla on kestävän kehityksen viitekehys; kehdosta hautaan.

Kumppanuudella nuoriso- ja kulttuuritoimen kanssa rakentuu yhteiskuntamme elämänlaadullisesti parempaan huomiseen.

Valtiovarainministeri Niinistö.

Terveydenhuolto ei ole pelkästään sairaanhoitoa, vaan siihen kuuluu myös ennaltaehkäisevä elämän laadusta huolehtiva kansanterveystyö unohtamatta aktiiviväestön rinnalla lapsia, vanhuksia ja erityisryhmiä.

Toivottavasti sata vuotta vanha laulu, leikki ja liikunta poistuu valtiovarainministeriön ohjeistuksesta ja opetusministeriö ohjaa rullailevan ministerin tähän päivään.
Teuvo Lehto
Turku liik.ltk. varapj. (kok)