Lukijoilta

Toimeentulo katkolla

Olen närkästynyt Kelalle; odottelen toimeentuloani samalla kun virkailijat nauttivat lomailustaan. Palautin korvaushakemuksen juhannuksen jälkeen ja sain tiedon, että sen käsittelyssä menee kahdesta viikosta aina reiluun kuukauteen. Joudun olemaan siis ilman toimeentuloa yli kaksi kuukautta, kun viimeisen palkkani sain toukokuun lopulla.

Ymmärrän että kesäaikana on ruuhkaa ja lomat hidastavat korvauskäsittelyjä, mutta nekö ovat perusteluja sille, että minä muiden ohessa joudun jatkuvasti peruuttamaan kesämenoja sekä siirtämään laskujeni eräpäiviä? Kohtuutonta, eikö totta!

Jokainen tarvitsee toimeentulonsa eikä ole häpeällinen asia edes vaatia sitä. Suurin osa kesäajan työttömistä on kuitenkin aktiivista ja toimeliasta porukkaa, jotka itsestään riippumattomista syistä eivät työtä ole saaneet. Hyvinvointisessa yhteiskunnassamme kesälomailijat valittelevat bensan korkeaa hintaa onnellisen tietämättöminä siitä, että kaikilla ei ole varaa ajaa edes sinne bensa-asemalle asti!

On epäoikeudenmukaista vedota siihen, että henkilökunnan lomailujen takia ihmisten korvauskäsittelyt kestävät kohtuuttoman pitkän ajan. Emme me hoitoalan ihmisetkään voi jättää sairaita hoitamatta ja vanhuksia syöttämättä jos osa on lomilla. Sitä painetaan sitten niska hiessä hommat hoitaen.
Tarttis sitä kahveakin ostaa