Lukijoilta

Hyvää päivähoitoa
kesälläkin

Taas koitti kesä ja varsinkin heinäkuu ja tilanne on sietämätön Turun avoinna olevissa päiväkodeissa. Kesäkuukaudet tuntuvat olevan aivan villiä aikaa, jolloin mitkään laatuvaatimukset ja säädetyt normit eivät päde. Lasten ryhmäkoot ovat kammottavan suuret , henkilökunta aivan minimissä ja päivystävät hoitopaikat pullollaan lapsia.

Omat lapseni eivät onneksi joutuneet monien muiden lailla uuteen vieraaseen päiväkotiin, mutta jo ryhmien yhdistyminen ja omasta osastostaan luopuminen kesän ajaksi aiheuttaa suuresti muutoksia. Omia hoitajia on kesälomien takia paikalla vaihtelevasti ja samalla pihalla leikkii suuri joukko vieraita lapsia hoitajineen.

Kaupungin tarjoama "porkkana" pitää lapset kotona kesällä kaksi kuukautta saaden hoitomaksusta siltä ajalta vapautusta, ei toimi meidän kohdalla. Työpaikan vaihdon takia kesälomaa on vain viikko, eikä lomalaisillakaan aina ole mahdollisuutta järjestää toiseksi kuukaudeksi hoitoa mummolaan tai muualle.

Eikö lapsillani ole oikeutta turvalliseen ja laadukkaaseen hoitoon myös kesällä, koska hoitomaksukin on sama? Nyt lapset ovat todella väsyneitä ja pahantuulisia raskaiden viikkojen aikana. Sääliksi käy myös henkilökuntaa, jonka pitäisi ylirasittavan kesän jälkeen jaksaa pitkä syksy- ja talvikausi.
Huolestunut