Lukijoilta

Iron Maidenilla
myös sanottavaa

TS/Larissa Purssila<br />Kirjoittajan mielestä älykkäät sanoitukset yhdistettynä taidokkaaseen musiikkiin luovat yhdessä sen ainutlaatuisen kokemuksen jonka Iron Maiden tarjoaa.
TS/Larissa Purssila
Kirjoittajan mielestä älykkäät sanoitukset yhdistettynä taidokkaaseen musiikkiin luovat yhdessä sen ainutlaatuisen kokemuksen jonka Iron Maiden tarjoaa.

Ilokseni havaitsin, että TS:n numerossa 30.6. kerrottiin laajasti Ruisrockin tähtiesiintyjästä Iron Maidenista. Kerrankin sai lukea asiantuntevaa kirjoitusta myös ns. erikoislehtien ulkopuolella.

Haluaisin kuitenkin kommentoida "Perjantai on pyhäpäivä"-artikkelissa haastatellun Ari-Pekka Lehtisalon puheita. Hän totesi Iron Maidenin olevan "jätkäheviä" ja "sanoitusten puolesta englantilainen Popeda". Olen samaa mieltä siitä, että Iron Maiden sopii kaikille kyseisen musiikkilajin ystäville ikään, ulkonäköön ja sukupuoleen katsomatta, mutta en voi mitenkään yhtyä Lehtisalon kommenttiin yksinkertaisista sanoituksista. Iron Maidenin sanoitukset käsittelevät taidokkaasti mm. historiaa, elokuvia, kirjallisuutta, mytologiaa/psykologiaa ja yhteiskunnallisia aiheita.

Musiikki on aina maku- ja mielipidekysymys, mutta mielestäni ei ole oikein leimata yhtyettä, joka omienkin sanojensa mukaan panostaa sanoituksiin vähintään yhtä paljon kuin sävellyksiin. Eiköhän tuo Popeda-vertaus sopisi paremmin vaikkapa AC/DC:hen.
Fani ja keräilijä vuodesta 1984