Lukijoilta

Olympiakisoihin lähetettäviltä
vaadittakoon selvät näytöt

Suomen olympiakomitea menettelee järkevästi, jos se pystyy nimeämään kisakoneeseen Sydneyn kesäolympiakisoihin vain ja ainoastaan sellaiset urheilijat, joilla on menestymisen mahdollisuudet ja joilla on riittävät näytöt kauden aikana sekä kotimaassa että ulkomailla.

Olympiakisoihin ei kannata lähettää suurta joukkoa ja sellaisia urheilijoita, joiden kilpailuhermot ovat kauden aikana osoittautuneet heikoiksi. Vain ne joilla on menestymisen mahdollisuudet ja jotka ovat kauden mittaan osoittaneet hyvää hermojen hallintaa ja venymistä on syytä lähettää.

Urheilijan kunnia-asiana on edustaa Suomea ja osoittaa taisteluvalmiutta. Selostajat ja sanomalehtien urheilutoimittajat menettelisivät viisaasti mikäli jättäisivät mitalien jakamisen etukäteen ja keskittyisivät vain kuvaamaan kisatapahtumia.

Suomen vähäinen asukasluku huomioonottaen ja pinta-ala ja asukastiheys verrattuna muihin maihin tekee Suomesta maailman kärkimaita mitaleita ja pisteitä katsottaessa.

Vielä valinnoista edustusjoukkueeseen, pelkkä tulosrajan rikkominen yksistään ei saa riittää vaan yleisurheilijan tulee olla vähintäinkin Suomen mestari tai kolmen parhaan joukossa Kalevan kisoissa Lahdessa syyskuun alussa.

Omasta puolestani toivon kisoihin valituksi tuleville oikein hyvää menestymistä ja mahdollisuutta venymiseen kauden parhaaseen tulokseen ja suoritukseen asti - sitä kuuluisaa suomalaista sisua joka menee läpi harmaan kiven.
Aki-Elmeri Seppänen
sosionomi
Turku