Lukijoilta

Lapsilisäkö kaikille

Lapsilisistä kirjoittanut (TS 18.6.) oli kiinnittänyt huomiota samaan asiaan kuin minäkin. Eräs kevään Turun sijoitusmessuilla vierailemassa ollut toimitusjohtaja ilmoitti tämän lehden haastattelussa sijoittavansa pienokaisensa lapsilisät osakkeisiin.

Kyseinen toimitusjohtaja ei varmaankaan ole ainoa, joka näin tekee valtion maksamilla rahoilla, mutta hän vain sattui lausumaan ääneen sen, mitä muut eivät.

On tietysti jokaisen vanhemman oma asia, mihin lapsilisänsä kohdistaa, mutta alun perin hienon järjestelmän tarkoituksena ei varmaankaan ole, että valtio toimii rahoittajana suurituloisille, jotta nämä voisivat sijoittaa rahat osakemarkkinoille.

On outoa, että valtio näinä aikoina syytää rahaa hulppeasti sinne missä sitä vähiten tarvitaan, kun huutava rahapula samaan aikaan haukkaa tyhjää vieressä. Lapsilisä juoksee automaattisesti kaikille lapsiperheille saman suuruisena tuloihin katsomatta.

Meneeköhän lapsilisät varmasti aina oikeaan osoitteeseen, vai olisikohan jo syytä tehdä tuloihin perustuvia muutoksia niihin?
Hyvä järjestelmä paremmaksi