Lukijoilta

Sadesääkin kuuluu
Suomen suveen

Olen pahoillani, että nimimerkki "Kesäteatteria kyllikseen" (TS 5.7.) koki Ison Niilon ja Pikku Niilon ukkosmyrskyesityksen niin negatiivisena. Onneksi meille kuitenkin oli se, että hänenkin mielestään "ukonilma pilasi esityksen" eivätkä näyttelijät!

Katsomossa oli tuossa myrskyesityksessä yli 300 henkeä, joista pois kesken esityksen lähti vain kymmenkunta. Onkin niin, että ihmiset yleensä haluavat katsoa säästä riippumatta esityksen loppuun. Monella matkailijalla ei ole edes mahdollisuutta tulla uudestaan. Näyttelijöillä on hyvä tarkoitus palvella yleisöään kaikissa olosuhteissa.

Toki otamme huomioon ylihuonot sääolot ja annamme tarvittaessa vaihtoliput tuleviin esityksiin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita normaalia sadesäätä. Sehän kuuluu Suomen suveen. Tarkistin asian viime torstain osalta ja toimistosta ei kukaan ollut lippuja pyytänyt, joten oletus oli, että näytös haluttiin katsoa loppuun. Valitettavasti emme voi lippuja korvata nimimerkille. Muutoin Turussakin koetetaan toimia sivistyneesti.

Mitä tulee muihin sivistysvaltioihin, olin itse London Open Area Theatren näytöksessä rankkasateessa, eikä kukaan sivistynyt ihminen lähtenyt kesken pois New Royal Shakespeare Theatren esityksestä.

Samaa mieltä olen kanssasi myös siitä, että Jukka Leisti on loistava, eikä muuta näyttelijäjoukkoa ja koko esitystäkään hävetä tarvitse. Tervetuloa vaan kaikki toteamaan se itse Vartiovuorelle. Hyvät ihmiset - nauttikaa kesästä ja laajasta kesäteatteritarjonnasta - missä sitten kesäänne vietättekin!
Kauko Leinonen
Turun Kesäteatteri