Lukijoilta

Ratsiat ovat OK

Rattijuopoille ja muillekin hurjastelijoille kunnon rangaistus! Luin TS:n mielipidesivulta väitteen, että ratsiat ovat rahan keruuta. Vaikka olisikin niin, se on ihan oikein, ja näillä rahoilla tulisi kouluttaa lisää poliiseja valvomaan liikennettä.

Tahallisista rikoksista pitää rangaista aina. Mielestäni ratsioita tarvitaan ja niitä saisi olla jopa enenmmän, sillä niin vastuuttomiksi ja välinpitämättömiksi ovat joukot autoilijoista käyneet.

Ajatellaanpa juhannusliikenteessä kiinni jääneiden rattijuoppojen määrää ja ne ovat vain osa autolla liikkuneista humalaisista. Ratsiat ovat paikallaan, koska sekä juopuneena, väsyneenä, tai päättömästi kaahaillen liikuttaessa on, ei vain kuljettajan ja hänen autossaan mukana olevien henki ja tarveys vaarassa, vaan myöskin muiden tiellä liikkujien.

Humaltunut ihminenhän ei kykene vastaamaan itsestään, eikä omasta turvallisuudestaan, saati sitten muiden.

Vastuullisuutta tarvitaan, tervettä harkintakykyä ja malttia, mm. liikennekäyttäytymisestä päätellen näyttää siltä, että suomalaisista hyvin monet ovat nämä arvokkaat asiat menettäneet/hylänneet. Jos välttämättä pitää juopotella, niin antaa silloin autojen ja veneiden olla ja lähteä liikkeelle vasta kun "järki ja harkintakyky taas pelaavat"!

Kunnioitetaan elämää, omaa ja toisten, se on ainutkertainen lahja Jumalalta.
A.Tolvanen, Mietoinen