Lukijoilta

Leikkipaikoista parhain

TS/Harri Pälviranta<br />Kuralan Kylämäki tarjoaa mahdollisuuden tutustua maalaiselämään, mutta paikan maksullisuus harmittaa kirjoittajaa.
TS/Harri Pälviranta
Kuralan Kylämäki tarjoaa mahdollisuuden tutustua maalaiselämään, mutta paikan maksullisuus harmittaa kirjoittajaa.

Kuralan Kylämäki on jo pitkään kuulunut lapseni ehdottomiin suosikkeihin. Se on tuonot vaihtelua hampurilaisravintoloihin, pallomeriin, pomppulinnoihin sekä muutenkin tarjonnut lapselle joka puolelta tulvivista virikkeistä sen luontevimman eli maalaisidyllin eläimineen. Ja mikä hienointa, sinne on ollut aina vapaa pääsy.

Olin tyrmistynyt kuultuani Turun kaupungin alkaneen periä Kylämäkeen aikuisilta 20 markan ja lapsilta 10 markan hintaisia sisäänpääsymaksuja. Onko Kuralan Kylämäestäkin tehty rahassa mitattava tulosvastuullinen yksikkö ja eikö nyt perittävät pääsymaksut ole välillisesti kaupunkilaisten veromarkoista jo moneen kertaan maksettu. Vai meneekö Turun kaupungilla todellakin niin huonosti, että asukkaiden viihtyvyydestä välittämättä säästötoimet on ulotettu jo vapaa-ajanviettopaikoistakin perittäviin pääsymaksuihin.

Ja jos näin on, niin haluan omalta kohdaltanikin kantaa korteni kekoon ja ehdottaa kivikylien keskellä tyhjyyttään ammottaviin parkkiluoliin maksullista aikuisille suunnattua niin kovin muodin mukaista hiljaisuuden retriittiä.
Marko Salminen