Lukijoilta

Nautinnollisia teatterihetkiä

TS/Laura Vesa<br />Marina Arkhanguelskaja on yksi Piano-ryhmän näyttelijöistä. Ryhmän esitys oli lumoava, sanoo kirjoittaja.
TS/Laura Vesa
Marina Arkhanguelskaja on yksi Piano-ryhmän näyttelijöistä. Ryhmän esitys oli lumoava, sanoo kirjoittaja.

Kiitos kaikille teille, jotka olette nähneet suuren työn Turussa järjestettävän lasten teatterifestivaalin onnistumiseksi! Olen tosin nähnyt vain yhden Piano- teatterin esityksen "Kaiku". Pantomiimia olen seurannut muutaman kerran ennenkin, mutta lasten esittämänä tämä oli ensi kerta minulle. Mukanani olivat myös kaksi lastenlasta - hekin pitivät esityksestä ja ymmärsivät elekielen. Toivoisin että tulisi uusi tilaisuus nähdä tämä esitys. Kaikki halukkaat eivät päässeet esitykseen, se kun oli jo puolelta päivin loppuunmyyty.

Lapsille on teatteritarjontaa tullut nykyisin jo lisää - vielä mahtuu!

Kaiken lisäksi näyttelijät olivat kuuroja, tuntui että oltiin tasa-arvoisia, no ei sentään ihan, mehän kuulimme taustaäänet ja musiikin. Kaikki sujui tosi hienosti. Ja me yleisönä emme voineet antaa vastalahjana kuin taputukset joita näyttelijät eivät kuulleet. Eleistämme varmaan näkyi, että olimme innoissamme! Se oli katsojien pantomiimia. Jos kaikki esitykset joita festivaaleilla on ollut ovat yhtä tasokkaita, olen varma että lapsillamme on tulevaisuudessa hyviä ja nautinnollisia teatterihetkiä tulossa.

Kotimatka pudotti minut taas maanpinnalle; kotini lähellä noin 10-vuotias poika istui autokatoksessa tupakansytyttäjä penkin istuimella. En tajunnut ennen kuin olimme jo ohi - taksinkuljettaja lupasi mennä paluumatkalla pysäkin ohi tarkistamaan tilanteen. Tällekin pikku pojalle olisi voinut teatteri antaa uusia virikkeitä!

Toivon että mahdollisimman moni näkisi 6.7. Carnevalin lopputapahtuman. Voisinpa olla kärpänen kun nuoret ovat nyt Sauvon Ahtelassa! Hyvää jatkoa ja uudet lastenfestivaalit, tervetuloa!
Mummo ja 2 tyttöä