Lukijoilta

Wäinö Aaltosen museo haluaa
pitää kasvatuksellisen tehtävänsä

Turun Sanomien 21.6. julkaistussa artikkelissa "Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Paasio vaatii Aukiaa eroamaan" jutun kirjoittanut toimittaja Hannu Miettunen viittasi Wäinö Aaltosen museossa viime kesänä esillä olleen Taivaan Poika -näyttelyn tulokseen.

Museon vapaakävijäkäytäntö perustuu kulttuurilautakunnan päätökseen 20.8.1997 ‰ 210 asia 5 sekä museoitten normaaliin käytäntöön. Museon pääsymaksut ja vapaakävijäperiaatteet on määritelty uudelleen kulttuurilautakunnan kokouksessa 5.4.2000. Pääsymaksut ovat edellisten 15 markan ja 8 markan sijaan 28.7.2000 alkaen 20 markkaa aikuisilta ja 15 markkaa koululaisilta, opiskelijoilta, työttömiltä ja varusmiehiltä. Ilmaiskävijöitä ovat alle kouluikäiset lapset, turkulaiset koululaisryhmät opettajien johdolla, ammattitaiteilijat sekä taidealan opiskelijat ja tiedotusvälineitten edustajat. Varhaisemmasta käytännöstä poiketen Turun ulkopuolelta opettajiensa johdolla tulevilta 20-40 hengen koululaisryhmiltä peritään näyttelykäynnistä 200 markan maksu.

Taivaan poika -näyttelyn toteuttamisesta on annettu kulttuurilautakunnalle selvitys 27.10.1999, jolloin lautakuntaa informoitiin mm. artikkelissa mainituista vapaakävijöistä. Taivaan Poika -näyttelyyn tutustui yhteensä 18 819 henkilöä. Vapaakävijöitä oli yhteensä 4902 henkilöä (koululaiset ja lastentarhalaiset 1876, avajaisvieraat ja tiedotustilaisuus 596, konserttivieraat 750, tiedotusvälineitten edustajat 112, muut ammattinsa tai koulutuksensa kautta vapaakävijöiksi kelpuutetut 1 168, Turun kaupungin vieraat 400).

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Artikkelissa todetaan virheellisesti, että pääsyynä tulotavoitteen alittamiseen olisivat olleet edellä mainitut vapaakävijät. Wäinö Aaltosen museo pyrkii jatkossakin huolehtimaan museon tehtäviin keskeisesti kuuluvasta kasvatuksellisesta toiminnasta, jolla pyritään madaltamaan kynnystä astua sisään museoon. Kaupungin taidemuseona haluamme myös tarjota ammattitaiteilijoille ja taideaineitten opiskelijoille mahdollisuuden tutustua näyttelyihimme. Järkevänä ei kai voida pitää sitäkään, että alkaisimme periä pääsymaksuja toimittajilta tai kaupungin virallisilta vierailta.
Kari Immonen
näyttelysihteeri
Wäinö Aaltosen museo