Lukijoilta

Meitä holhotaan
jo ihan liikaa

Liikennetyöryhmä on suuressa viisaudessaan päätynyt esittämään perusnopeuden laskemista 70 km/h. Onko työryhmä miehitetty joukkoliikennevälineiden edustajilla? Vai eivätkö sakkokiintiöt täyty muuten? Suomen liikennetiheyksillä tuollaiset esitykset ovat lievästi sanoen järjenvastaisia. Uskallan nimittäin väittää, että järki asuu muuallakin kuin työryhmien tai isonveljen päässä. Tällainen iäti jatkuva holhousmentaliteetti menee jo liian pitkälle. Mitä seuraavaksi? Kielletäänkö autoilu vaarallisuutensa vuoksi kokonaan?

Entäs pyöräilijöiden kypäräpakko? Eikö normaalijärkinen ihminen osaa itse sitäkään päättää? Seuraa varmastikin jossain vaiheessa esitys humalaisten kypäräpakosta. Kaatuuhan kyseisessä tilassa oleva ihminen "tutkimusten" mukaan todennäköisemmin kuin selvä.

Eikö näillä työryhmillä ole todellakaan parempaa tekemistä kuin ihmisten elämän kaikenpuolinen vaikeuttaminen? Pitää muistaa sata ja yksi sääntöä, että uskaltaa edes ulos lähteä. Resurssipulainen poliisikuntakaan ei voi hymistelemättä ao. esityksiä tutkia. Saatika niistä tulevia lakeja valvoa.
Holhous - stop