Lukijoilta

Nuorisolleko
ohjat käsiin?

Virkavalta ei ehdi valvoa nuorten ryyppäämistä ja vanhemmat eivät välitä, ihmettelee kirjoittaja nykymenoa.
Virkavalta ei ehdi valvoa nuorten ryyppäämistä ja vanhemmat eivät välitä, ihmettelee kirjoittaja nykymenoa.

Jälleen kerran täytyy päätä pyöritellä ja kysyä että mihin maailma on menossa, ja tässä tapauksessa mihin Suomi on menossa? Kun esimerkiksi nuoriso rellestää miten tahtoo, viitaten vastikään olleisiin järjettömiin koulujenpäätöshulinoihin.

Vaikka eletään muuten kehittynyttä ja suhtkoht hyvinvoivaa aikaa, niin nuorison käytöstavoissa ja kielenkäytössä on otettu kyllä takapakkia. Koulutuksen merkitystä pidetään tärkeänä ja paljon sitä annetaankin, mutta peruskäytös ja säännöt kuten vanhempien ihmisten ja lain kunnioittaminen ovat hunningolla. Johon yhteiskunta on osittain yleisestikin luisumassa.

Ristiriitaisuuttakin asiaan liittyen esiintyy. Ristiriitaa on ainakin siinä, että julkijuopottelun kieltävä järjestyssääntö on voimassa tietyillä paikkakunnilla, mutta nuoriso siitä vähät välittää ja virkavalta ilmoittaa, etteivät resurssit riitä kyseiseen valvontaan. Raju juopottelu näyttää vain nostavan suosiotaan, jota kyllä avitetaankin riittämiin.

Jos tehdään väärin ja sääntöjä rikotaan pitäisi siihen pystyä puuttumaan ja rankaisemaan, ettei synny käsitystä että kun näin voitiin tällä kertaa tehdä niin miksei toistekin ja ehkä muutakin. Ja kun aggressiivinen käytös alkaa, niin nykyisillä pelisäännöillä monesti käydään joukolla yhden kimppuun. Kyllähän sen jo etukäteen tietää miten siinä käy. Tällaisia ovat nykyajan "kovat pojat/tytöt".

Vanhempien ensisijaisesti soisi valvovan ainakin alaikäisen jälkikasvun touhuja. Millaisia nykynuorten vanhemmat sitten ovat? Se onkin jo toinen juttu.
Isä itsekin
Turun seutu