Lukijoilta

Autokaupassa
kokemus opettaa

Ostin muutama vuosi sitten liikkeestä Suomessa matkailuauton, joka osoittautui myöhemmin homevaurioiseksi. Myyjä perusteli silloin, että takuu ei korvaa, koska ikää autolla oli jo 4-5 vuotta ja että mallille ominaista oli, että liitokset saattaisivat vuotaa.

Matkamittarin lukemat olivat pienet (90 000 km), mutta moottori väsyi remonttikuntoon jo kahden lomareissun jälkeen. Mittarilukema ei pitänytkään yhtä todellisuuden kanssa, kun tarkistimme asian. Syyllisiä muutettuihin lukemiin ei löytynyt. Auton jouduin myöhemmin myymään pilkkahinnalla.

Viisastuneena hankin tilalle auton suoraan Saksasta. Kaupanteon hetkellä näin aikaisemmat käyttäjät ja vakuutuin, että auto oli huollettu säännöllisesti ja oli tiptop-kunnossa. Säästin autoliikkeen katteet. Kaasumuutokset teki alan liike, josta sanottiin, että kaasulaitteiden palamisjäte menee ulos katolla olevista piipuista eikä tule huonetilaan.

Tuntuukin, että nyt käynnissä oleva kriittinen keskustelu (viittaus TS:n liikennesivuun 7.6.) muista maista haetuista matkailuautoista johtuu liikkeiden suurista varastoista ja "savu" tulee sieltä!
Ihmettelevä