Lukijoilta

Kansanedustajien
maltillisuus

Kansanedustajien palkkojen korotukset ovat rajusti ylimitoitettuja, huolimatta siitä, että kyse on marginaalisesta ryhmästä. Ennen liittokohtaisia sopimuksia toitotettiin maltillisuutta palkoissa ja viitattiin, että pitää olla esimerkkinä muille. Kenelle kansanedustajien "maltillisuus" sitten on esimerkkinä? Heille itselleenkö?

Eikö kansanedustajienkin olisi pitänyt sitoutua ns. "yleiseen linjaan", jonka sosiaalidemokraattien johtama Metallityöväen liitto mahtipontisesti sysäsi liikkeelle. Tämä "päänavaus" eli noin 2,6 prosentin palkankorotus olisi ollut riittävä kansanedustajille jos se kerran riittää Suomen kansantaloutta ylläpitäville työntekijöillekin.

Vai miten olisi kansanedustajien lakko tulevien palkkavaatimustensa pönkittäjäksi? Tukilakkoja tuskin olisi näköpiirissä ja saattaisi rikkureitakin ilmetä. Mutta ei hätää, jos 30 prosentin korotus on joidenkin mielestä maltillinen niin ensi syksynä käytävissä palkkaneuvotteluissa minäkin tyydyn tällaiseen "maltillisuuteen". Tuskinpa eläkeläisetkään olisivat pahoillaan tällaisesta lisästä ennestään kuihtuvaan eläkkeeseensä.
Pasi Heikkilä
luottamusmies
Masa-Yards