Lukijoilta

En ole populisti

Päätoimittaja Aimo Massisen kolumnissa (TS 27.5.) leimattiin allekirjoittanut häiriköksi ja populistiksi sillä perusteella, että toimin köyhien ystävänä ja vastustan kansanedustajan palkkionkorotusta.

Olen johdonmukaisesti puolustanut pienituloistan kansalaisten asiaa kansanedustajan. Viime kaudella en hyväksynyt toimeentulotuen leikkausta ja nyt parhaillaan käsittelyssä olevassa asiassa sosiaalihuollon asiakkaan asemasta lainsäädännössä en hyväksy periaatetta, että sosiaalihuollon asiakkaiden pankkisalaisuus murretaan kun esimerkiksi joidenkin yritys- ja maataloustukien kohdalla näin ei tehdä.

En ole myöskään hyväksynyt työttömyysturvan heikennyksiä enkä tule hyväksymään aktiivista sosiaalipolitiikkaa, jossa toimeentuloasiakkaita pakkotyöllistettäisiin sanktioin ja heillä ei olisi minkäänlaista työsuhdeturvaa. En ole myöskään hyväksynyt eläkeläisten kansaneläkkeen pohjaosan leikkausta.

Tämä on sitä sosialidemokratiaa, jota edustan, pienituloisten ja köyhien asiaa. On erittäin ikävää, jos Massisen mielestä köyhien ja pienituloisten asioiden eteenpäinvieminen on populismia ja häiriköintiä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kansanedustajien palkkiolaista olen sitä mieltä, että jos on tarvetta muutoksille, asiaa olisi pitänyt valmistella huolella ja palkkiotoimikunnalle olisi pitänyt antaa todellinen mahdollisuus vaikuttaa asian valmisteluun. Mielestäni on aika härskiä että nyt istuvat edustajat tekivät järjestelmää itselleen, vaan se olisi pitänyt saattaa voimaan seuraavalla kaudella. Verovapaata kulukorvausjärjestelmää ollaan entisestään lisäämässä, tähän järjestelmään on kohdistunut suurin kritiikki.

Koska en ole hyväksynyt kansanedustajien palkkiojärjestelmän muutosta ja minulta on TS:n taholta sitä kysytty, en mielestäni ole populisti. Myös muilla kansanedustajilla on oikeus olla kanssani samaa mieltä, tällöin meitä olisi enemmistö. Ihmettelen myös asian kiireellistä valmistelua ja sitä, että miksei asiaa valmisteltu esim. ennen tulopoliittisia neuvotteluja.

On tietysti mukavaa huomata, että neljäs valtiomahti lehdistö on tukemassa hyvätuloisia kansanedustajia palkankorotusvaatimuksissaan, mutta toivottavasti lehdistö tukee myös köyhien toimeentulotuen normikorotusta ja pienituloisten eläkeläisten kansaneläkkeen tasokorotusta.

Haluan muistuttaa myös Massiselle, että viime eduskuntavaaleissa nimenomaan allekirjoittanut sai sosialidemokraateista eniten ääniä eli kansalla on tuki perinteisiin sosialidemokraattisiin arvoihin ja köyhän asiaan. Kansanedustajan työssä paneudun asioihin perusteellisesti. Olin sosiaalitoimistossa ja tarjoilijana kesäloman aikana ja maanantaisin vastaan sosiaalipuhelimeen ja sovin asiakasvastaanotoista. Toivotan päätoimittaja Massisen 5.6. Raision kaupungintalolle osallistumaan kanssani asiakasvastaanottotilanteeseen.
Toverillisesti
Marjaana Koskinen
kansanedustaja (sd)

Edellisen johdosta:

   Minäkin voi kannattaa toimeentulotuen normikorotusta ja pienituloisten eläkeläisten kansaneläkkeen tasokorotusta, mutta jos antaa ymmärtää, että ne voidaan rahoittaa kansanedustajien palkkionkorotuksesta pidättymisellä, niin se on populismia. 2Ystävällisesti
Aimo Massinen