Lukijoilta

Oikea marssijärjestys

Turun kiinteistö- ja rakennustoimenlautakunta teki keskiviikkona Kupittaan siirtolapuutarhaa koskevia päätöksiä. Uutisointi ei antanut aivan täsmällistä kuvaa siitä, mistä oikeastaan kiisteltiin. Lautakunnassa on parhaillaan käsittelyssä yleiskaavaluonnos, joka lähtee Kupittaan osalta siitä, että siirtolapuutarha väistyy asumisen ja palveluiden tieltä. Kaavasta tekee lopullisen päätöksen kaupunginvaltuusto tämän vuoden aikana.

Krl:n päätösvallassa on kaupungin maiden vuokraus, mutta se ei voi ohittaa valtuuston tahtoa maiden käyttötarkoituksessa. Näin ollen olisi ollut loogista tehdä periaatepäätös vuokra-ajan pituudesta, mutta allekirjoittaa sopimukset vasta valtuuston siunauksen jälkeen. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä valtuusto tulee olemaan siirtolapuutarhan säilyttämisen kannalla, mutta marssijärjestyksen olisi tullut olla järjestelmän mukainen.

Asiaan liittyy myös se, että varsin suuri yksimielisyys vallitsee Citymarketin toiminnan jatkumisesta nykyisellä paikallaan. Tämä vaatii uuden kaavan vuoden 2002 loppuun mennessä, ministeriö ei enää jatka poikkeuslupaa.

Lautakunnan jäsen Eeva Eklund (kok) on voimakkaasti ajanut siirtolapuutarhan säilyttämistä ja esitti nytkin 25 vuoden jatkoaikaa. Hän kuitenkin halusi, että päätökset tehdään oikeassa järjestyksessä. Kokoomus jäi tässä yksin.
Olli A. Manni
Krl:n puheenjohtaja (kok)