Lukijoilta

Kultaakin kalliimpaa

Euroopan unioni, EU, on hieno järjestö, jossa myös meidän kansalaisuutemme on osana. Suomea olen itse aina pitänyt hygieenisyyden ja puhtauden hyvänä esimerkkinä. Oikeastaan olemme yhdessä vain yksi valtio Euroopassa. Monia muita maita ravisuttavat sodat ja taistot. Ei meidän maatamme. Onko EU:lla jotain tekemistä tämän kanssa?

EU:n päätökset ovat joskus aivan itsestään selviä asioita meidän mielestämme. Meillä on omat mielipiteemme kaikesta. Joku on sitä mieltä, että euroja ei otettaisi käytäntöön, toinen ei. Miksi? Jonkun on tehtävä päätökset.

EU:kin on vain yksi järjestö. Ajatelkaa Natoa tai YK:ta. EU on juuri eurooppalaisille tärkeä. Jos minulta kysyttäisiin mitä sanasta eurooppa tulee mieleen, sanoisin "varma, turvallinen ja taitava". Miksi näin? Jos tänne Suomeen iskisi sota, olisin hämmästynyt. Olen liian varma suomalaisena olemisesta. Entä jos kotimaani olisi Irak? Mitä joutuisin kestämään? Voin vain sanoa, että suomalaisuus ja sen ohella eurooppalaisuus on mielestäni kultaakin kalliimpaa. Pidetään EU, pidetään päämme.
Hanna Tapio