Lukijoilta

Tyksin leikkausjonot
kohtuuttomat

Kaaduin mustalla jäällä torstaiaamuna. Kaatuessani peukalostani katkesi luu, joka vaati leikkaushoitoa. Leikkaus oli määrä tehdä Tyksissä torstai-iltana. Sekä Tyksin että kaupunginsairaalan leikkaushenkilökuntaa on säästösyistä niin vähän, että leikkausodotusajat venyvät kohtuuttomiksi. Itse pääsin leikkaukseen vasta maanantaina iltayöstä.

Tuntuu kohtuuttomalta joutua odottamaan viisi vuorokautta täyspaastolla reilun tunnin mittaista leikkausta. Myös pahemmin loukkaantuneet tuntuivat odottavan noin vuorokauden. Toki hengenhädässä olleet pääsivät heti leikkauspöydälle.

Turussa on uuden kaupunginsairaalan kirurgisen sairaalan myötä riittävästi leikkaussaleja. Säästösyistä osa näistä seisoo tyhjillään, kun henkilökuntaa ei palkata.

Millaiset jonot lienevät, kun liukkaat kelit todella alkavat? Asioista päättävät pitäisi saada itse raaja poikkinaisena paastoamaan osastolle leikkausta odottelemaan. Ehkäpä ymmärrys näin lisääntyisi määrärahoista päätettäessä.

Pitkää odotusta lukuunottamatta haluan kiittää Tyksiä saamastani hyvästä hoidosta. Leikkaussalin ja osasto 214:n henkilökunta oli todella ammattitaitoista, ystävällistä ja palvelualtista. Näistä ihmisistä Tyks saa olla ylpeä.
Juha Kalliola
Turku