Lukijoilta

Myös veneilystä perittävä veroa

TS/Arto Takala<br />Jos koiraveroa ei poisteta, lisättäköön sitten tasapuolisuuden nimissä uusia veroja kuten venevero, on kirjoittajan mielipide.
TS/Arto Takala
Jos koiraveroa ei poisteta, lisättäköön sitten tasapuolisuuden nimissä uusia veroja kuten venevero, on kirjoittajan mielipide.

Kun kerran koiranomistajia on nyt alettu jahtaa maksamattomista veroista, niin pitäisi myös toisesta harrastuksesta eli veneilystä alkaa periä veroa.

Koiraharrastus on ainoa harrastusmuoto, josta maksetaan veroa. Kuitenkin veneen arvo on rahassa mitattuna huomattavasti korkeampi kuin koiran arvo.

Koirien jätökset likaavat ympäristöä, veneiden polttoaineet saastuttavat vesistöjä ja kaasuttavat ilmastoa. Kaikki koiranomistajat eivät korjaa jätöksiä pusseihin. Myöskään kaikki veneilijät eivät ole valveutuneita, vaan osa heistä roskaa vesistöjä, rantoja ja venesatamia.

Veneveroa on vastustettu selittämällä, että valvonta on ongelmallista. Sama pulma on koiraverolla. Eli oikeudenmukaisuuden nimissä joko koiravero poistetaan kokonaan tai lisätään uusia veroja, kuten venevero.

Valvonnan hoitaisi venepoliisi, joita tietenkin lisättäisiin. Kulut katettaisiin kasvaneella verotuotolla. Parhaaseen loma-aikaan venepoliisi voisi kätevästi tarkastaa, onko sekä veneestä että keulilla tuulenhalkaisijana toimivasta koirasta maksettu veroa.
Myös muskeliveneet verolle