Lukijoilta

Tinkaamisessakin käytettävä järkeä

Nimimerkille "Tinkaajiin kyllästynyt" (TS 24.10.)On totta, että nykyään ihmiset eivät viitsisi maksaa juuri mitään esim. todella hyväkuntoisista, siisteistä lastenvaatteista, leluista tai käyttöesineistä kirpputorilla. Aina ollaan tinkaamassa, vaikka olet myymässä tuliterää turvaistuinta viidellä kympillä.

Tämä tinkaaminen kuitenkin kuuluu "kirpputorikulttuuriin", toisin kuin väitit, kaupassahan sitä ei voi tehdä. Rajansa kuitenkin tinkaamisellakin. Itse en edes kehtaisi lähteä tinkaamaan, jos vauvan collegehousuista pyydetään kymmenen markkaa. Tinkaamisessakin täytyy olla järki mukana.

Joskus on kuitenkin helppo huomata, että joissakin tavaroissa on "tunnearvolisä". Mutta asialla on toinenkin puolensa. Jos myyt tavarasi polkuhintaan, niin huomaat, että kohta myymäsi tavara on naapuritiskillä myynnissä puolta kalliimmalla. Väitänkin, että joillekin tämä kirpputorimyynti on raakaa bisnestä ja kivaa verotonta tuloa.

Olenkin ihmetellyt kun samojen ihmisten tavaroita seisoo joillakin hyllykirppiksillä tms. viikosta viikkoon. Ilman mitään tuloa ei kannata pitää tavaroitaan 600 mk/kk jossakin seisomassa. Itse olen hoitovapaalla ja mietin tarkkaan, onko minulla varaa viedä tavaroita edes viikoksi minnekään myyntiin ja "lahjoittaa" tuloistani yli 10 mk toiselle.
Kirppisten penkoja