Lukijoilta

Jännitysnäytelmä aamuisella kadulla

Aikainen aamu keskikaupungilla. Pakettiautosta nousee mies alkaen varustautua hengitys- ja kuulosuojaimilla, massiivisella selkävarustuksella ja pitkällä metalliputkella. Äkkiä koko tienoon täyttää infernaalinen meteli, jota eivät pidättele metriset kiviseinätkään. Alkaa hillitön kaksintaistelu; puusta pudonneet lehdet vastaan metallitötteröllä huiskiva homo teknicus.

Tuuli yhtyy taistoon ja vahvemman ottein riepottaa hetkessä lehdet omille teilleen. Vastaisku tulee välittömästi: lisää tehoa, käryä ja ääntä putkeen. Ikuisuudelta tuntuvan taiston jälkeen aamuun laskeutuu ihana hiljaisuus. Sankari kuoriutuu (voittajana?) varustuksistaan ja ottaa nöyrtyen esille esihistorialliset välineet; harjan, haravan, keruulaatikon ja sinetöi lehtien kohtalon.

Samaan aikaan, korttelin toisessa päässä haalariasuinen mies ja pelkät esihistorialliset välineet ovat suoriutunet operaatio lehtien keruusta puolta lyhyemmässä ajassa, ilman ympäristöä terrorisoivaa melua ja saastetta. Jokaisen arvioitavaksi jää, onkohan vanha konsti sentään parempi kuin pussillinen uutta putkitekniikkaa.
Järki käyttöön