Lukijoilta

Lasten pahoinvoinnin
syihin puututtava

On ollut julkista keskustelua lapsista sekä vanhemmista, miten saataisiin asiat järjestymään siten, ettei lasten tarvitsisi olla niin paljon yksin kotona. Keskusteluissa on tuotu esille mm. että lasta pitäisi kuulla enemmän, ottaa hänen toiveensa huomioon, sekä esim. kodinhoitotuen nostaminen, jotta äiti (miksei isäkin) voisi jäädä kotiin taloutta hoitamaan.

Lapsen mielipiteen kuuleminen on hieno asia, mutta mitä vaikutusta sillä on vanhempiin? Edelleen mennään töiden ja harrastusten perään niin kuin ennenkin.

Lapset pyrkivät nytkin jotenkin tuomaan ilmi pahoinvointinsa, kukin tavallaan. Kodinhoitotuen nosto ei ole muuta kuin seurausten hoitoa, ei syiden, joten sillä ei tultaisi saavuttamaan mitään parannusta.

Asennemuutos ja arvojen uudelleenarviointi olisi perheessä paikallaan. Todelliset syyt pitää havaita, tunnistaa ja myöntää.

Ohjaako perheen ajankäyttöä rakkaus, raha vai itsekkyys? Miksi vanhemmat ovat paljon pois kotoa? Itsellä pitää olla harrastuksia, että jaksaa töissä. Aikaa on itselle, mutta ei perheelle. Rahaa pitää saada. Miksi? No kun pitää olla autot, kännykät, tietokoneet, pelikoneet, muotivaatteet, harrastukset, etelänmatkat ja mitä ikinä markkinat osaa tuputtaakin.

Vanhemmat, pysähtykää miettimään mistä materiaalista voitte luopua lapsenne, itsenne ja tulevaisuuden hyväksi. Ei ihminen todellakaan tarvitse kaikkea mitä kaupassa on tarjolla, eikä raha ratkaise kaikkea. Älkää ostako lastanne ja älkää myykö itseänne.
Aikaa ihmiselle