Lukijoilta

Lampaista
markka
kilolta

Kotimaista ruokaa mainostetaan puhtaaksi ja terveelliseksi, se sisältää monin verroin vähemmän mm. torjunta-ainejäämiä kuin ulkomailla tuotetut elintarvikkeet.

Hieno juttu!

Mitä olisikaan kotimainen lampaanliha. Terveellistä ja puhdasta. Varsin houkutteleva ja tavoittelemisen arvoinen ruoka-aine siis. Hintansa arvoinen.

Edellä kertomani nojalla hämmästyinkin melkoisesti, kun tapasin lampaankasvattajan, joka oli laittanut koko lammaskatraansa muutamaa lukuunottamatta lihoiksi tarkoituksenaan luopua koko hommasta. Outo mies! Luulisi maatalousyrittäjän törmänneen lampaissa kultakaivokseen.

Ihmettelin, kunnes minulle selitettiin kaupankäynnin realiteetit alkutuottajan kannalta: ex-lampuri oli teurastamolta saanut lampaistaan hintaa markan kilolta. Siis markan!

Silloin en enää kummastellut miehen päätöstä, vaan jotain ihan muuta.
Martiina Anttalainen
Sauvo