Lukijoilta

Ike kuin UKK

Kokoomus jahkailee, mistä oma presidenttiehdokas? Kaikki kieltäytyvät kunniasta, jopa sellaisetkin, joilta ei ole ehdokkuutta edes kysyttykään. Vain yhdestä on oltu hiljaa, nimittäin pitkäaikaisesta kansanedustajasta Ilkka Kanervasta. Hänhän on ilmoittanut valmiutensa milloin sinne milloin tänne, mutta aina on joku puoluetoveri ollut sopivampi joskaan ei välttämättä pätevämpi. Tosiasia on kuitenkin se, että hän muistuttaa eniten kokoomuslaisista ykköspresidenttiämme Urho Kekkosta. Mainitsen vain muutamia esimerkkejä.

1. pitkäaikainen kansanedustaja, 2. pitkäaikainen ministeri, 3. SUL:n puheenjohtaja, 4. olympiakomitean jäsen, 5. pankkivaltuusmiesten puheenjohtaja, 6. laaja kokemus ulkoasiain hoidosta hyvine itäsuhteineen, 7. puolustusvaliokunnan puheenjohtajana turvallisuuspoliittista kokemusta, 8. entinen aktiiviurheilija, joka pitää vieläkin huolta kunnostaan jne. eli kaikki edelläoleva sopii myös Kekkoseen.

Väitetään, että naisväki piti UKK:sta, mutta käsitykseni mukaan eivät he Kanervallekaan irvistele. Kun muistetaan vielä Kekkosen hyvä kansanomainen käytös, voidaan Kanervan katsoa tältäkin osin täyttävän suuren esikuvansa saappaat. Joten ehdokkaan etsijät, käykäähän Kanervan luona ja hoidetaan Suomeen presidentin mitat täyttävä suomalainen mies presidentiksi.
Huolestunut kansalainen