Lukijoilta

Kyseenalaista
mainosta SPR:lle

Lauantai-iltana 24.7. noin klo. 19.40 aikaan liikkui Suomen Punaisen Ristin tunnuksilla varustettu farmariauto Turun Pansiontietä, arvattavasti päämääränään Pansiossa oleva pakolaisten vastaanottokeskus. Allekirjoittanut ja monet muutkin tielläliikkujat kiinnittivät huomiota kyseisen auton käyttäytymiseen liikenteessä.

Auto vaihteli holtittomasti kaistalta toiselle risteysalueista välittämättä ja suuntavilkkua käyttämättä. Mikä pahinta, niin auton nopeus kohosi varovaisenkin arvion mukaan toiselle sadalle, vaikka Pansiontiellä on 50 ja 60 nopeusrajoitus. Liikennevaloista lähtiessä SPR:n autosta paloi kumia kuin Formula-lähdöissä konsanaan!

Lieköhän Pansion vastaanottokeskukseen saapunut jälleen pikalähetyksenä turvapaikanhakijoita joita oli kiire "paijaamaan", vai mikä lie syynä moiseen liikennekurittomuuteen? Saattaa kyllä olla, että SPR joukkoineen on näinä heille niin "kultaisina" aikoina vaipunut jonkinlaisiin "yltiöhumanismin humaliin", mikä antaisi heille oikeuden käyttäytyä liikenteessäkin kansainvälisten tunnuksiensa alla miten heitä itse huvittaa - toisten liikenteessä liikkuvien turvallisuudesta vähääkään piittaamatta?
Olavi Mäenpää
kaupunginvaltuutettu
Turku