Lukijoilta

Autoilu tuskin
autioittaa keskustaa

Luin useaan kertaan Jukka Paason mielipidekirjoituksen (TS 25.7.), enkä pystynyt seuraamaan hänen ajatuksenjuoksuaan.

Ainakin kaupunkimme keskustan liikkeenharjoittajat ovat toista mieltä ja juurihan saimme lehdestä lukea, miten erilaisten myymälöiden lopettaminen on tuonut tilalle kapakkatoimintaa. Tosiasiahan on, ettei kuluttaja kävele kilometrikaupalla ja laahaa ostoskasseja, eikä viikonlopun ruokaostoksia kuskaa polkupyörällä kuin dieetillä oleva sinkku.

Yksityisauton vertaaminen aidsiin on jo kaukaa haettua. Kyllä kai muu ajoneuvoliikenne kiusaa pyöräilijöitä ja jalankulkijoita, kun se vielä jonkun verran noudattaa liikennesääntöjä. Suurin osa sääntöjen rikkojista löytyy kuitenkin tästä toisesta ryhmästä, vrt. päin punaisia pyöräily ja kävely, jalkakäytävillä pyöräily, väärään suuntaan pyöräily ym.

En millään ymmärrä, miten keskustan tekeminen yhdeksi suureksi kävelykaduksi täyttäisi tyhjentyneet liiketilat ja vähentäisi rauhatonta yöelämää.

Onhan mahdollista, että ko. kirjoitus oli vitsi, toivottavasti, sillä jos tällainen "kaupunkirakentamiskulttuuri" toteutuisi, meillä olisi uusi "vesiongelma", sillä ongelmiahan näillä viherpipertäjien utopioilla saadaan yleensä aikaan.
Vaari keskeltä kaupunkia