Lukijoilta

Kohtuutonta periä vesimaksua

Jos jokin yritys alkaisi myydä esim. pullotettuna nestettä jota nykyisin veden nimikkeellä meille putkistosta tulee, olisi melko varmaa että moinen kaupanteko olisi jo jonkin viranomaisen tai kuluttajansuojalain nojalla lakkautettu.

Veden kun pitäisi olla hajuton, mauton ja väritön, mikäli nyt oikein nuo kouluaikaiset määritelmät ovat mieleeni painuneet.

Tuntuu aika kohtuuttomalta, että nykyisestä törkyliemestä vielä peritään vesimaksua!

Samalla tulee mieleen terveydelliset ja esteettiset asiat. Ulkomaanmatkailijoita esim. kielletään monessa maassa olemaan juomatta sikäläistä vettä, vaikka esim. Turkissa ei vesi löyhkää turkulaiseen tyyliin.

Onko ylipäänsä mahdollista, että nämä hajua ja makua aiheuttavat tekijät olisivat terveydelle vaarattomia? Kyseessä lienevät kuitenkin jonkin sortin bakteerikannat tai levät.

Tämä ongelma tuli lisäksi mahdollisimman pahaan aikaan, onhan satokautemme juuri siinä kohdassa, että olisi parhaimmat hetket taltioida luonnon antimia talven varalle.

Jos tässä projektissa on tarvis käyttää vettä, ei tämä löyhkäävä liemi ole varmastikaan omiaan ainakaan parantamaan säilöttävän tuotteen laatua tai imagoa.

Onko paikallinen vesilaitos tosiaan tehnyt kaikkensa kustannuksia säästämättä voidakseen toimittaa kuluttajille vettä jota se on sopimuksissa luvannut, vai saako kansa odotella asian korjaantuvan omia aikojaan ettei laitokselle tulisi ylimääräisia menoja taatakseen kuluttajille käyttökelpoisen veden saannin?
H2O- eikä rapakkovettä.