Lukijoilta

Ei pubia
makuuhuoneen alle

Miksi Turussa annetaan pubinpitäjille mahdollisuus avata juottola aivan kerrostaloasukkaiden makuuhuoneiden ikkunoiden alla, kuten esimerkiksi Kiikussa. Lasten leikkipaikkaa vastapäätä olevalla terassilla mölytään päivisin, yöllä yhden ja kahden paikkeilla tullaan ulos ja jäädään joskus aamukolmeen asti pubin edustalle huutamaan, kiroilemaan tai tappelemaan.

Pubin vieressä toimi ennen hyvinvarustettu, erittäin tarpeellinen ja suosittu lyhyttavaraliike. Nykyisin ei koko Runosmäessä ole tällaista liikettä, sen palvelujen tarpeessa on lähdettävä bussimatkan päähän keskikaupungille asti. Pubin edellinen omistaja halusi lisää tilaa ja onnistui - asukkaiden vastustuksesta huolimatta - "häätämään" lyhyttavaraliikkeen pois ja laajentamaan juottopaikkaansa.

Tässä samassa rakennuksessa - riittämättömissä tiloissa - toimii Runosmäen terveysasema ja neuvola. Eikö olisi järkevintä antaa nyt "kenkää" pubille, ja ottaa näin lähellä sijaitseva lisätila tervehdyttävämpään käyttöön?

Ei pubin paikka ole kenenkään makuuhuoneen ikkunan alla. Asia olisi toisin, jos suomalaiset osaisivat käyttäytyä esimerkiksi englantilaisten pubien asiakkaitten tavoin. Käsi sydämelle päättäjät: "Haluaisitteko itse herätä öisin juoppojen rähinöintiin?"
Yöunensa menettänyt