Lukijoilta

Varoitus Viipurin varkaista

Seppo Sudenniemi<br />Kirjoittajan mielestä viipurilaiset taskuvarkaat ovat koulutettuja ja röyhkeitä.
Seppo Sudenniemi
Kirjoittajan mielestä viipurilaiset taskuvarkaat ovat koulutettuja ja röyhkeitä.

Viipurin varkaista on varoiteltu useasti, mutta haluan vielä täsmentää näiden tunnistamista omalla kokemuksellani.

Kävin heinäkuun alussa Viipurissa erään ryhmän mukana. Pidin itseäni niin hyvin suojattuna, ettei ainakaan minulta mitään varasteta, mutta toisin kävi. Rahani jaoin eri kukkaroihin ja taskuihin, onneksi.

Kulkiessamme Viipurin torilta kohti kauppahallia, jäin toisista hieman jälkeen, koska valokuvasin torielämää. Olin ilman matkatoveria ja sen varas ehkä huomasi. Sain kimppuuni noin teini-ikäisen nuorukaisen, joka kauppasi kädessään olevaa paitapakkausta. Aavistin heti hänen juonensa ja ilmoitin selvästi, etten ole kiinnostunut enkä tarvitse paitaa.

Tyrkkäsin hänet useaan kertaan läheltäni, mutta se ei auttanut, vaan hän tyrkki minua paidallaan kehoittaen katsomaan ja koettamaan sitä sekä tekemään tarjouksen. Poika pyöri jatkuvasti ympärilläni hidastaen kulkuani. Pääsin hänestä eroon vasta hallin ovella, jolloin joku ryhmästämme huomasi vyölaukkuni vetoketjun olevan auki. Laukusta oli viety rahakukkaroni.

Jos joudut tällaisen yhden paidan kauppiaan hyökkäyksen kohteeksi, älä päästä häntä kosketusetäisyydelle, sillä silloin sinulta kyllä viedään jotakin. Nämä taskuvarkaat ovat koulutettuja ja röyhkeitä. Korota ääntäsi ja kiroile, jos osaat tai huuda miliisiä, mitä he pelkäävät. Ryhmäläisten pitäisi myös huolehtia, ettei kukaan jäisi yksinään näiden rosvojen uhriksi.
Suihkeen hankkinut