Lukijoilta

Puhelinlasku voi yllättää

Lehtikuva<br />Jos seksipuhelinpalveluja tarvitaan, niin on ne saatava pysymään helposti suljettavien puhelinnumeroiden takana, kirjoittaa &quot;Huolestunut äiti&quot;.
Lehtikuva
Jos seksipuhelinpalveluja tarvitaan, niin on ne saatava pysymään helposti suljettavien puhelinnumeroiden takana, kirjoittaa "Huolestunut äiti".

Uskallatko avata matkapuhelinliittymään lapsellesi? Tänä päivänä moni isä ja äiti avaa matkapuhelinliittymän lapselleen arvaamatta, mitä siitä voi seurata. Lasku voi tulla seksipalvelupuhelinyrittäjältä. Mukana voi seurata "etukortti", jossa jaetaan lisää suoria seksipalvelunumeroita, jotta pääset heti suoraan asiaan tai mainoslehtinen tilauskupongin kanssa, niin että voit tilata kovaa pornoa filmeinä.

Yleinen käsitys lienee, että kun laitetaan niin sanotut viihdelinjaestot, jotka sulkevat 0700 ja 9700 linjat voi olla rauhassa palvelupuheluilta, joita ei halua puhelimesta soitettavan.

Törkeimmät seksipuhelinvälittäjät ovat nykyisin normaalien puhelinnumeroiden takana. Niitä löytyy suuntanumeroilla 09, 05, 03, 02, 017 ja varmaan vielä muillakin. Numeroita ei ole vaikea saada.

Ne löytyvät aivan normaaleista päivälehdistä. Näitä puheluita ei voi sulkea muualta kuin suoraan palveluntuottajan kautta. Numero löytyy yleensä laskusta, jonka seksipuhelinpalveluntuottaja lähettää suoraan sinulle puhutusta tai kenties vaikka puhumattomista puheluista. Osoitetiedot he saavat puhelinnumerosta, joka näkyy numeronäytössä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Laskutuksen puhelinnumerosta ei aina vastata, eikä siellä sanota edes omaa nimeä, jos yleensä vastataan. Ei kuulemma "kuulu firman toimenkuvaan". Tietenkin oma puhelinyhtiösi laskuttaa lisäksi puhelusta normaalin puhelinmaksun.

Seksipuhelinfirman lasku voikin olla jo siinä vaiheessa melkoinen. Käytäntö on laskuttaa vähintään viiden minuutin soitosta, vaikka puhelu olisi kestänyt vain hetken. Jopa 95 markkaa sekunnin yhteydestä.

Jos uhkaat jättää laskun maksamatta, niin kimppuusi uhataan lähettää lakimiehet ja lasku tullaan perimään sinulta keinolla millä tahansa. Suurin huoleni onkin se, että näihin puhelinnumeroihin voivat soittaa myös alaikäiset lapset. Uskon, että niistä puheluista saatu "sukupuolivalistus" ei ole lapsen tai varhaisnuorten korville tarkoitettua.

Toiminta on riistäytynyt täysin käsistä. On törkeää, että tällainen seksipuhelinpalveluvälitys sallitaan. Joku vuosi sitten yritettiin siistiä ilmoituksia, mutta tämä nykyinen menee jo yli tavallisen kansalaisen sietokyvyn.

Jos näitä puhelinpalveluja tarvitaan, on ne saatava pysymään helposti suljettavien puhelinnumeroiden, kuten 0700 tai 9700 takana. Niin, että kun ne on kerran suljettu, niitä ei saada auki muuten kuin kirjallisella ilmoituksella. Tänä päivänä ne avautuvat ympäri vuorokauden vain puhelinsoitolla puhelinyhtiölle.

Kuka tahansa voi avata linjan, kun vaan tietää puhelinnumeron ja puhelimenhaltijan nimen ja sotun alkuosan. Henkilöllisyyttä ei muuten varmisteta. Ei puhelinyhtiö pysty äänen perusteella tunnistamaan muuta kuin avaajan sukupuolen.

Vetoankin kaikkiin lasten ja nuorten vanhempiin. Ottakaa yhteyttä lähimpään kansanedustajaan yli puoluerajojen, jotta saataisiin säädettyä laki, jolla nämä seksipalvelupuhelinyrittäjät saadaan kuriin ja edesvastuuseen toiminnastaan. Ottakaa yhteyttä myös kuluttaja-asiamieheen.
Huolestunut äiti