Lukijoilta

Ruissalo on järjestöille tärkeä

Ruissalo hienoine huviloineen oli aikoinaan yksinomaan herrasväen oma kesänviettopaikka ja siten vain harvojen herkkua. Nämä ajat tuntuvat tulleen takaisin, kun kaupunginhallitus päätti korottaa Turun kaupungin omistamien huviloiden vuokria "tuhdisti", monissa tapauksissa korotus hipoo lähes sataa prosenttia.

Vuokralaiset ovat pääosin vähävaraisia järjestöjä, jotka ovat voineet pienen vuokran turvin tarjota jäsenistölleen kaivattua kesätoimintaa ja ennen kaikkea kesänviettopaikan ainutlaatuisen luonnon keskeltä.

Törkeillä vuokrankorotuksilla on käytännössä haluttu häätää pois kansalaisjärjestöt ja tehdä tilaa suurempien maksuluokkien vuokralaisille, lähinnä yrityksille. Turun kaupungin jatkuva ja valitettava rahapula on kaikkien tiedossa ja tämänkin päätöksen motivoijana, mutta se ei oikeuta lyhytnäköiseen suunnitteluun koskien turkulaisten Ruissalon käyttöä.

Kohtuuttomimmalta tuntuu, että vuokrankorotuksella viedään pois yhteinen kesänviettopaikka järjestöiltä, jotka tekevät työtä vammaisten, mielenterveyspotilaiden ja päihdevaikeuksista kärsivien kanssa.

Kaikilla ei ole omia kesämökkejä tai rahaa matkusteluun. Huviloiden vuokraaminen kansalaisjärjestöille on ollut hyvä tapa saattaa sekä Ruissalo että huvilat mahdollisimman monien ulottuville.
Mikko Immonen
Kansanedustaja (vas)