Lukijoilta

Haudan hoito sopimuksenmukaista

H. Lindroos kysyy (TS 11.7.) mielipidesivulla sopimukseen perustuvasta miehensä haudan hoidosta ja katsoo, että seurakuntayhtymä on muuttanut sopimusta yksipuolisesti.

Kyseessä on pari vuotta sitten Turun hautausmaan Uurnalehdosta lunastettu S-hauta. Siellä on kokeiltu haudan hoitomuotoa, jota muilla Turun ja Kaarinan hautausmailla ei ole. On haluttu antaa mahdollisuus osallistua haudan hoitoon siihen halukkaille omaisille. Seurakuntayhtymän puutarha leikkaa joka tapauksessa haudan nurmella olevan, noin 40 cm:n levyisen osan.

Lindroosin hauta hoidettiin viime kesänä kokonaan, vaikka sopimus edellytti vain nurmen leikkaamista. Erehdys on tänä kesänä korjattu. Nyt hautaa hoidetaan sopimuksen ja siitä suoritetun maksun edellyttämällä tavalla.

Kun halutaan tietoa haudoista ja niiden hoidosta, kuulopuheisiin ei pidä luottaa. Nopein ja paras tapa on soittaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän puhelinvaihteeseen (02) 261 7111. Kuultuaan asian vaihteenhoitaja yhdistää puhelun hautatoimistoon, hautojen hoitoon tai hautausmaiden toimistoon.
Jouko Hallia
tiedotuspäällikkö
Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä