Lukijoilta

Aluepolitiikalla voidaan vaikuttaa

Maaseudun kuihtumisesta kirjoitti Aarne Vesterinen (TS 9.7.). Kirjoittaja on aivan oikeassa siinä, että poliittiset päätökset eivät ole riittävästi tukeneet maaseudun elinvoimaista kehitystä. Tuntuu siltä, että hallitus on nostanut kädet pystyyn ennennäkemättömän muuttoaallon koetellessa maata.    Maaseutu tyhjentyy paikoitellen. Suomi rakennetaan kertaalleen uudelleen; kasvukeskusten ympärillä on huutava puute kouluista, lastentarhoista, asunnoista, tyhjät rakennukset ovat nyt muualla esimerkiksi pakolaisten käytössä.

Keskusta on sitä mieltä, että tehokkaalla aluepolitiikalla voidaan kehitykseen vaikuttaa. Näiden määrärahojen jaossa on viime vuosina voittajana ollut kehä kolmosen sisäpuoli. Myös EU:n aluekehittämisvarat tulisi ohjata vaikeuksissa oleville alueille, eikä sinne missä jo on vahva taloudellinen pohja. Tarvitsemme poliittisia päätöksiä, joilla tuetaan maaseudun työpaikkojen säilymistä ja uusien syntymistä. Siten estetään kirjoittajan mainitsemaa kaupunkiseutujen slummiutumista.

Dioksiiniskandaali, hullun lehmän tauti ja hormoniliha saavat kyllä kuluttajat vielä haluamaan suomalaisia puhtaita elintarvikkeita. Se takaa maaseudun elinkeinojen pysyvyyttä. Siten saamme säilytettyä elävän maaseudun. Se on koko kansakunnan yhteinen etu.
Liisa Hyssälä
kansanedustaja