Lukijoilta

Lapset ovat liian kauan päivähoidossa

Lapsi päivähoidossa -lehdessä oli haastattelu lastentarhanopettajasta, joka avaa syksyllä yksityisen päiväkodin keskustaan.

Hän kertoi vastaavansa päivähoidon uusiin haasteisiin mm. tarjoamalla vanhemmille mahdollisuuden viettää lastensa kanssa laadukkaampaa vapaa-aikaa. Lapsi saa olla pitempiä päiviä päiväkodissa ja syödä siellä vielä päivällisenkin.

Minkälaista laadukas perheen yhteinen aika on? Onko arki ja perheen kotitöihin käyttämä aika laadutonta aikaa?

Kasvattaako nyky-yhteiskunta laitosihmisiä, jotka viettävät yhdessä vain joulut ja juhannukset. Vanhainkodeista mummot kaivetaan esiin vain äitienpäiväksi. Eikö jo ole ongelmana uusavuttomat aikuiset, jotka eivät tiedä miten keitetään perunoita. Lapset eivät voi oppia kotitöitä, jos he eivät ole mailla halmeilla niitä tehtäessä.

Kymmenisen vuotta sitten lasta ei saanut tuoda päivähoitoon ellei ollut töissä. Vaikka olit vuorotöissä ja yövuorossa, niin seuraavana päivänä et saanut viedä lasta hoitoon.

On ihmisiä, joita houkuttelevat kaikki elämän helpotukset. He eivät huomaa ajatella seurauksia. Nykyään vanhemmat voivat viettää vapaapäivää tai lomaa hoitamalla itseään, suhdettaan tai vaikka kultakalojaan lapsen ollessa päivähoidossa.
Löydä arjesta ilo