Lukijoilta

Suomi "saa" pitää 20 tunnin aikarajan.

Entä sitten, kun meidän on "yhdennettävä" lainsäädäntömme EU:n direktiiveihin? Eihän tällainen "poikkeuslupa" voi olla pysyvä, koska se on epäoikeudenmukainen muita kohtaan.

Ennen, silloin "metsäsuomalaisena" ollessamme, kertyi vuosittain 12 miljardia markkaa verotuloja viinasta. Viina, tupakka ja bensaverot olivat niitä, joita korotettiin aina kun valtion "pohjaton säkki" näytti hupenevan. Kulutusta saatiin hillittyä kohtalaisesti, ja verotuloilla saatiin haittavaikutuksia lievennettyä.

Myöntäisiköhän EU tukea, sen 12 miljardia markkaa, jos kauniisti anomme? Kun "yhdentyvien" lakien tuloksena, ensin viinit ja sitten viinat tulevat edullisina maitokauppoihin, niin viinaralli rajoilla loppuu, mutta onkohan anottava taas EU:lta käynnistyseuroja "metsäpubeille"?

Kun "pornokalja" vapautui 1969, niin monien ryyppääminen lisääntyi rajusti. Kun kotipaikkakunnalleni tuli "pitkäripainen" tai avattiin kapakka, niin "alamäki" jyrkkeni.

Joku neropatti väittää, että kieltolain aikana ryypättiin eniten, mutta olen kuullut sellaisenkin väitteen, että kyllä suomalainen oppii, kunhan sitä ei holhota. Voin vakuuttaa, ettei opi.

Haitat kasvavat, on tuliliemellä ennenkin kansojen selkäranka nujerrettu.
Toivo Sannikka