Lukijoilta

Kiitos musiikkielämyksestä

Kauniit ja ylevät puheet vammaisten osallistumisesta ja tasa-arvosta ovat vain sanoja paperilla tai ilmassa ilman tekoja. Vasta tekoina niistä tulee totta.

Haluamme kiittää Turun ammatillisen aikuiskoulutuskeskuksen Lähi 4:n opiskelijoita siitä, että he ovat tehneet periaatteista totta. Kiitos teille, että meidän poikamme saivat muiden nuorten tavoin osallistua Ruisrockiin. Kiitos siitä, että te huolehditte heistä koko viikonlopun ja järjestitte unohtumattoman elämyksen.

Villelle tämä oli jo toinen kerta. Viime kesän Turku-retkestä on riittänyt iloa ja muistelemista koko vuodeksi. Vaikka kesään on mahtunut monta mieleistä asiaa, tuntuu kuin Ruisrock olisi kesän kohokohta. Asiat tapahtuvat ennen Ruisrockia tai Ruisrockin jälkeen.

Vammaisen nuoren vanhemmilla on melkoinen kynnys ylitettävänään, kun he itsenäistävät lapsiaan. Suojelullaan he estävät nuorta saamasta samoja kokemuksia kuin muut ikäisensä nuoret. Siinä tarvitaan myös ulkopuolista apua ja sitä te taas tarjositte.

Rohkeutemme kasvoi, koska nuoremme selviävät, vaikka emme itse juoksekaan heidän perässään. Poikiemme itseluottamus lisääntyi. He selvisivät taas uudessa tilanteessa, vieläpä Ruisrockissa ja koko viikonlopun.
Ville Fredrikssonin ja Sampsa Saariniemen kotoväet
Juupajoelta