Lukijoilta

Lämpöä lehmusten varjossa

Ei lämmin luita särje, sehän on vanha sanonta, mutta menneen kesäkuun kuumuus sai aikaan sietämätöntä pahoinvointia kuumassa asunnossa majaileville sairaille henkilöille, joilla ei ollut mahdollisuutta siirtyä hissin avulla ulkoilmaan.

Eerikinkadun alkupään, D 2:n hissi on ollut kolme viikkoa remontissa. Portaissa kulkeminen ei ole kaikille potilaille mahdollista.

Asunnonomistaja suhtautui aluksi myötämielisesti väliaikaisen huoneen luovuttamisekseen kovasta lämmöstä kärsivälle, sairaalle sotaveteraanille, mutta perui puheensa ja valitti siirrosta tulevia lisäkustannuksia.

Sotaveteraanien toimistossa työskentelevä virkailija oli puolestaan asiallinen ja koitti hommata intervallipotilaalle sopivaa tilapäispaikkaa.

Ainoastaan Ruissalon veteraaniasunto oli kaiketi vapaana, mutta päivähinta olisi ollut 400 - 500 markkaa. Semmoisia hintoja ei meikäpoika pysty maksamaan. Jälkipolvi on hinkunut rahaa tililtäni. Takaisinmaksulla ei kyllä näytä olevan kovaa kiirettä.

Asun parvekkeettomassa 30 neliön asunnossa, jossa kuusi metriä pitkä etelänpuoleinen seinä on täynnä isoja ikkunoita. Kesäauringon paahtaessa lämpö nousee heti aamutuimaan yli 30 asteeseen. Siinä ei auta verhot eikä vitsailut. Aurajoen ranta on ainoa paikka, jossa vanha voi nauttia luonnosta.
Jousimies